Al doilea Atelier de Week-end

11:11 AtelierMarbelle 0 Comments

Si iata-ne la al doilea atelier de week-end! Si duminica aceasta ne-am relaxat si ne-am distrat cu nodurile Elfinei:) Acum am avut de-a face cu nodul "covrigel":)
A fost un atelier reusit, fetele incep sa prinda dexteritate in arta nodurilor si creeza bijuterii din ce in ce mai frumoase!
Iata cateva poze de duminica asta (de data aceasta am facut mai putine poze si am lucrat mai mult si mai cu spor):


0 comentarii:

Atentie: TALENT! - Oana Bejinari

09:47 AtelierMarbelle 0 Comments

Nu sunt critic de arta, nu stiu exact care e diferenta intre arta conceptuala, modernism, futurism, etc, dar stiu ca atunci cand vad o pictura ori imi place, ori imi displace.
Si stiu ca nu ar trebui sa ne alegem tablourile in functie de ce mobila avem prin casa si de culoarea covorului, ci in functie de starea pe care ne-o transmite respectiva pictura. Pentru ca o pictura ne poate inveseli in zilele mohorate, ne poate face sa visam la dealuri verzi si campii nemarginite atunci cand pe geam vedem numai betoane si tonuri de gri. O pictura ne face sa vedem lumea prin ochii artistului care a creat-o.

Lumea Oanei Bejinari este o lume plina de culoare, vie, clocotitoare.


Oana este un copil sensibil, de numai 12 ani din Radauti, cu un talent deosebit.
A participat la mai multe concursuri in tara si in strainatate, a avut expozitii in Ucraina, Belgia, si cu toate astea ramane un copil modest, care isi vede in continuare si de studii si doreste sa urmeze o facultate de arte.
“Pictez de cand ma stiu si voi picta cat voi mai fi…..” asa ne intampina Oana pe blogul ei unde si-a postat o parte din lucrarile sale minunate: http://oana-bejinari.blogspot.com/

Am intrebat-o pe Oana ce inseamna pictura pentru ea si ce doreste sa exprime prin arta sa, iar raspunsul ei m-a emotionat : “Pictura reprezinta un amalgam de sentimente ce ma invaluie si ma indeamna mereu sa-mi expun sentimentele pe foaie. Pictura nu este un hobby pentru mine. In fiecare zi descopar alte culori,am alte sentimente,mereu pictez ceva nou si de aceea nu voi renunta la pictura. Prin desen, simt ca ma eliberez de toate sentimentele negative, de furie, teama etc. si  impartasesc cele mai ascunse secrete suportului pe care urmeaza sa pictez, sperand ca cei ce vor privi lucrarile mele vor gasi in acestea un strop de emotie”.

Daca doriti sa admirati mai multe picturi  ale Oanei sau vreti sa achizitionati ceva ce v-a placut, contactati-o pe Oana la adresa de email nu_am_idee_ce_sa_scriu@yahoo.com

0 comentarii:

Primul Atelier de Week-end

23:28 AtelierMarbelle 1 Comments

Intr-o duminica ce se anunta a fi morocanoasa din cauza vremii neprielnice, ne-am dat intalnire intr-un local boem din Bucuresti ca sa ne relaxam si sa uitam de grijile cotidiene. 
Ne-am strans o mana de fete pasionate de lucrurile facute de mana si am impletit la noduri timp de 2 ore si jumatate cu o indemanare de care eu personal nu  ma credeam in stare. 
















La inceput mai timid, dar apoi treptat-treptat ne-am imprietenit cu nodurile si sireturile si am creat niste cercei de toata frumusetea. 


Meritul este pe jumatate al Cristinei (Elfinadesign) care a fost foarte dragutza si a avut multa rabdare pentru ca fiecare in parte sa invete sa impleteasca nodul in doua, si apoi in trei, si apoi in cinci petale de floare. 

Ramona chiar a reusit performanta realizarii unui colier foarte sic si original.
A fost o experienta placuta, care ne-a scos din rutina zilnica, ne-a relaxat mintile si ne-a hranit sufletele.
De-abia astept urmatorul atelier :)

1 comentarii:

ATELIER de WEEK-end

09:08 AtelierMarbelle 4 Comments




In perioada 20 februarie – 13 martie 2011 Atelier Marbelle si Elfinadesign impreuna cu partenerul Hotcity.ro va asteapta la Verde Cafe la atelierele de week-end. Impletim curcubee si bijuterim impreuna cu Elfina, la o cana de ceai si voie buna.

Invatam tehnica nodului ce poate fi adaptata pentru confectionarea unei game largi de accesorii, de la bijuterii si felicitari la martisoare si obiecte de decor.

20 februarie – nodul "floare", cu aplicatii cercelusi si martisoare
27 februarie – nodul “covrigel”, cu aplicatii cercelusi, brosa si bratara
6 martie – nodul “turk's head” – cercelusi si coliere asortate
13 martie – nodul “monkey fist” – cercelusi si coliere asortate

Durata atelier: 2 ore si jumatate incepand cu orele 11:00 dimineata.

Toate materialele necesare pentru ateliere sunt puse la dispozitie de Atelier Marbelle, iar accesoriile confectionate pe durata atelierelor sunt cadoul dvs. De asemenea, va oferim instructiuni si materiale scrise ca sa aveti notite despre tehnicile invatate.

Pentru inscrieri si detalii, va rugam sa ne contactati pana pe data de 19 feruarie (inclusiv!) la: office@ateliermarbelle.ro si/ sau tel: 0741 59 22 98.

Pretul unui atelier este de 50 de ron.

Participantii la toate cele 4 ateliere (plata in avans pentru toate cele 4 ateliere) beneficiaza de un cupon de reducere de 10% pentru comenzile plasate la Atelier Marbelle in luna martie.

Va asteptam cu drag!

4 comentarii:

Tutorial origami-cum se realizeaza bila Kusuduma

16:23 AtelierMarbelle 2 Comments

Dupa articolul de saptamana trecuta “O nunta origami”, am fost foarte curioasa sa aflu cate ceva din tehnica origami, iar Adina a fost dragutza sa ne prezinte un tutorial foarte bine facut despre bila kusuduma.

Termenul de Kusuduma este folosit in origami pentru a desemna acele modele care se realizeaza prin lipirea mai multor unitati identice, rezultand o forma sferica. Numele provine din cuvintele japoneze kusuri - medicina si tama - minge. Pe langa rolul decorativ, kusudama mai au si un rol de talisman impotriva raului (de aceea la inceputuri se faceau din ierburi medicinale). Ele sunt originare din China, si au fost introduse in Japonia in perioada Heian (794 a.d. - 1192 a.d.).

Modelul prezentat de Adina se numeste Ador, iar numele lui reprezinta si initialele Asociatiei De Origami Romania, pe care Adina a infiintat-o cam in aceeasi perioada in care a luat nastere si modelul. Este realizat din 12 piese ( de forma pentagonala ) si se asambleaza folosind lipici; nu necesita hartie speciala, poate fi facut atat cu hartie de xerox, colorata sau alba, cat si cu hartie glasata ( colorata pe o parte si alba pe cealalta parte).

Spor la treaba!
 1. Avem un patrat (al meu este de 11 cm) pe care il impaturim pe jumatate, partea care se deschide sa fie stanga:










2.Se lasa coltul din dreapta jos, facandu-se diagonala in partea de sus. La fel se procedeza si cu coltul din stanga jos:











3. Coltul din dreapta jos se duce pana la intersectia diagonalelor si se apasa bine. Latura de jos a figurii se ridica si se pliaza exact pe marginea imediat apropiata.










4. Se lasa in jos toate straturile si se intoarce pe dos, iar apoi pe prima linie care se vede, se ridica iar straturile in sus.










5.Partea care ramane in afara straturilor se da pe spate, urmarind exact nivelul laturii si iata ce rezulta.











6. Se taie chiar langa prima fasie pornind dinspre parte subtire a "conului" si rezulta un pentagon.










7.Se dau varfurile pentagonului spre interior pana la nivelul celor doua linii din lateral. Se repeta apoi actiunea cu noile varfuri.
 











8. Se-ntoarce pe spate, apoi se duc iar varfurile spre interior. Se-ntoarce pe fata, si gata!











9. Asamblarea: a se folosi clame de par pana se usuca lipiciul:










Cate 5 module si 6 module (jumatate de bila):











Si gata bila Kusuduma, enjoy!

2 comentarii:

Carti de vizita handmade

10:50 AtelierMarbelle 1 Comments

Comunitatea artizanilor creste pe zi ce trece, iar lumea aceasta incepe sa devina din ce in ce mai competitiva. Si asta face ca, cei mai originali, cei mai talentati si cu mai multa imaginatie si creativitate sa se detaseze clar de restul lumii. Dar mai este inca o categorie, a celor care, chiar daca nu sunt cei mai buni, stiu sa-si vanda si sa-si faca cunoscute produsele.
Astfel ca, indiferent in ce categorie din cele doua prezentate mai sus se afla un creator de handmade, fiecare ar trebui sa aiba cateva notiuni de baza despre vanzare si marketing. Numai asa va reusi sa-si vanda produsele si sa-si transforme pasiunea intr-o mica afacere.
Conteaza modul in care te prezinti in fata clientului tau, astfel ca banala carte de vizita pe care o imparti in stanga si-n dreapta  cu mult entuziasm, devine de o importanta extrem de mare. Daca ai o carte de vizita reusita, poti atrage vizitatori pe blogul tau care sa-l acceseze si numai din curiozitate. Si uite asa traficul tau creste si poate atragi publicitate si cine stie unde ajungi tocmai pentru ca ai dat mai multa importanta realizarii cartii tale de vizita.
O foarte buna idee este sa-ti creezi tu propriile carti de vizita handmade: daca esti creator de handmade si lucrezi cu materiale textile de exemplu, gandeste-te ce impact ai avea daca ti-ai face o carte de vizita din textile imprimate cat mai haios sau din fetru.
Poti folosi la crearea cartilor de vizita hartie colorata pe care sa aplici diverse materiale (de exemplu dantela), poti folosi intr-un mod original nasturi, paiete…am vazut si carti de vizita din lemn subtire de traforaj; asa ca materialele si formele sunt foarte multe si variate (formele dreptunghiulare devin deja banale si poti alege sa le faci rotunde).
La o cautare simpla pe internet gasesti tot felul de modele interesante de unde poti sa te inspiri, dar recomandarea mea este sa-ti realizezi propriul tau model original, unic.
Iata cateva din modelele care mi-au placut mie cel mai mult:



Juicy bits
Lida Enche




Lida Enche
The craft begins















 Daca v-am trezit interesul, spor la treaba!
Si de asemenea, daca aveti voi idei interesante despre ce ar trebui sa faca un creator de handmade sa-si vanda produsele mai bine, astept sa-mi scrieti la office@ateliermarbelle.ro

1 comentarii: